Sos sojowy Kikkoman jest znany i używany od wieków w Japonii jako dodatek do potraw.
Składniki: Sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól) wino (zawiera dwutlenek siarki), cukier, woda, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku.
Typ: Płynny
Pojemność: 250 ml
Rodzaj sosu: Aksamitny
Smak: Teriyaki
Przeznaczenie: Do grilla;Do jarzyn gotowanych;Do pieczeni;Do potraw chińskich;Do potraw smażonych;Do ryb;Do sałatek;Do wędlin;Do każdego rodzaju potraw;Inne
Zawartość netto: 293 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 172 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 11 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 99 kcal
Wartość energetyczna kJ: 420 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 6,7 g
Zawartość soli: 10,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 12 g