Kamis Sól Zmiękczająca Mięso 30G

Sól zmiękczająca mięso, która pomaga wykorzystać pełnię smaku przygotowywanego dania. Zawarty w niej naturalny enzym - papaina, pozyskiwany z owoców papai, pozwala na zmiękczanie i poprawienie kruchości mięsa, poprzez rozluźnienie jego włókien. Sól zmiękczającą stosuje się do potraw z wołowiny, baraniny, wieprzowiny oraz dziczyzny.
Dla uzyskania najlepszego efektu, należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
  • Dodaj do ulubionych:
  • Kod producenta: 5900084081016
  • Dostępność: Produkt dostępny

  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 2,37 zł brutto
  • Czas realizacji: 2 dni
  • 2,67 zł / szt.
  • 30 g ( 89,00 zł za 1 kg )
  • szt.
  • Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)
Składniki: Sól
Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: poniżej 21 °C
Typ: Sól przyprawowa
Rodzaj przyprawy: Sól
Przeznaczenie: do mięs
Zawartość netto: 30 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 1 g