Mięso wieprzowe od wieków cieszy się w polskiej kuchni wielkim uznaniem. Jest smaczne, pożywne i łatwe w przyrządzaniu. Zastosowanie odpowiednich ziół i przypraw, czyni wieprzowinę lżejszą i lepiej przyswajalną.
Przyprawa do mięsa wieprzowego wzbogaca smak i aromat potraw oraz ułatwia trawienie. Przyprawa służy do nacierania mięsa przed pieczeniem, duszeniem, czy też smażeniem. Jest również doskonałym dodatkiem do sosów.
Składniki: Sól, czosnek, gorczyca, kminek, kolendra, papryka słodka, majeranek, cząber, chili, rozmaryn.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: spożywcze
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 18 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 249 kcal
Wartość energetyczna kcal: 249 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1035 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1035 kJ
Wielkość porcji: 80 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 12 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 31,5 g
Zawartość soli: 31,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 9,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 9,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 18 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 18 g
Zawartość węglowodanów: 18 g