Od tysięcy lat ryby stanowią istotny składnik pożywienia człowieka, są cennym źródłem białka, zawierają dużo witamin i soli mineralnych. Dostarczają organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżając poziom cholesterolu zapobiegają miażdżycy.
Przyprawa do ryb jest idealna do posypywania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Uatrakcyjnia dania z ryb smażonych, pieczonych i gotowanych. Dzięki zawartości imbiru i gorczycy potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej charakterystyczny aromat. Stosowanie naszej przyprawy nie wymaga dodatkowego solenia ryby.
Składniki: sól, czosnek, bazylia, gorczyca biała, cukier, imbir, tymianek, natka pietruszki, kwas: kwas cytrynowy; rozmaryn
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: do RYB
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie