Cielęcina jest ponoć najpyszniejsza, gdy jej smaku nie tłumi zbyt wiele przypraw. Jednak w najpopularniejszej włoskiej przystawce cielęcina schowana jest pod sosem rybnym. W Piemoncie, we Włoszech, mówią na nią Vitel tonna. Gotowaną lub pieczoną zimną cielęcinę kroi się w cieniutkie plastry i oblewa sosem z majonezu i roztartego tuńczyka, dekorując aromatycznymi kaparami i anchois.
Składniki: sól, cebula, czosnek, papryka słodka, maltodekstryna, pieprz czarny - 4%, bazylia - 2%, koperek - 2%, liście laurowe, ziele angielskie
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: do cielęciny
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie