Ocet Winny Cytrynowy jest produktem całkowicie naturalnym, który powstaje z wina gronowego w procesie fermentacji. Dodatek naturalnej esencji z cytryny nadaje mu szlachetny smak i aromat świeżych cytryn. Kamis oferuje ocet cytrynowy o stężeniu 6 procent, który powinno się stosować rozcieńczony z wodą w proporcji 1:1, dzięki czemu jest on bardzo wydajny. Tak przygotowany ocet jest przyjazny dla organizmu człowieka, a jednocześnie odpowiedni do nadania właściwego smaku przyrządzanym potrawom.
Ocet Cytrynowy to doskonały składnik sosów winegret, marynat oraz zalew do wszelkiego rodzaju przetworów. Szczególnie przydatny jest podczas przyrządzania potraw z ryb oraz do zakwaszania zup i galaret mięsnych.
Składniki: ocet winny z białego wina, aromat naturalny cytrynowy, przeciw utleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)
Pojemność: 250 ml
Zawartość netto: 250 ml
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 200 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie