Ocet Winny Cytrynowy jest produktem całkowicie naturalnym, który powstaje z wina gronowego w procesie fermentacji. Dodatek naturalnej esencji z cytryny nadaje mu szlachetny smak i aromat świeżych cytryn. Kamis oferuje ocet cytrynowy o stężeniu 6 procent, który powinno się stosować rozcieńczony z wodą w proporcji 1:1, dzięki czemu jest on bardzo wydajny. Tak przygotowany ocet jest przyjazny dla organizmu człowieka, a jednocześnie odpowiedni do nadania właściwego smaku przyrządzanym potrawom.
Ocet Cytrynowy to doskonały składnik sosów winegret, marynat oraz zalew do wszelkiego rodzaju przetworów. Szczególnie przydatny jest podczas przyrządzania potraw z ryb oraz do zakwaszania zup i galaret mięsnych.
Składniki: ocet winny z białego wina, aromat naturalny cytrynowy, przeciw utleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)
Pojemność: 250 ml
Zawartość netto: 250 ml
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 200 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie