Zmętnienie i osad tworzą naturalne składniki ekologicznych, polskich jabłek wykorzystanych podczas produkcji cydru. Ocet cydrowy BIO posiada certyfikat Ekogwarancji, który zapewnia nie tylko wysoką jakość produktu, ale również ekologiczny sposób produkcji, który podlega wielu restrykcyjnym kontrolom. Ocet cydrowy BIO to ocet o 5% kwasowości, dlatego ma delikatniejszy bukiet i smak niż octy winne KAMIS. Jego smak jest orzeźwiająco kwaskowy, wytrawny, delikatnie cierpki, ale i słodkawy z wyraźnymi jabłkowymi nutami. Wzbogaci smak sałat i surówek. Sprawdzi się też do zakwaszania – na brytyjską modłę – ryb: dorsza czy halibuta, podawanych z frytkami.
Składniki: Ocet Cydrowy
Pojemność: 250 ml
Zawartość netto: 253 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 140 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.