Zmętnienie i osad tworzą naturalne składniki ekologicznych, polskich jabłek wykorzystanych podczas produkcji cydru. Ocet cydrowy BIO posiada certyfikat Ekogwarancji, który zapewnia nie tylko wysoką jakość produktu, ale również ekologiczny sposób produkcji, który podlega wielu restrykcyjnym kontrolom. Ocet cydrowy BIO to ocet o 5% kwasowości, dlatego ma delikatniejszy bukiet i smak niż octy winne KAMIS. Jego smak jest orzeźwiająco kwaskowy, wytrawny, delikatnie cierpki, ale i słodkawy z wyraźnymi jabłkowymi nutami. Wzbogaci smak sałat i surówek. Sprawdzi się też do zakwaszania – na brytyjską modłę – ryb: dorsza czy halibuta, podawanych z frytkami.
Składniki: Ocet Cydrowy
Pojemność: 250 ml
Zawartość netto: 253 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 140 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie