Musztarda sarepska - umiarkowanie ostra o tradycyjnym smaku, gęstej konsystencji i stonowanej barwie z widocznymi ciemnymi kawałeczkami gorczycy. Niezastąpiona jako dodatek do gorących dań mięsnych, wędlin i serów oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.
Składniki: Woda, gorczyca biała i czarna (w tym gorczyca biała - 14%), ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, estragon, barwnik: kurkumina.
Rodzaj: Sarepska
Zawartość netto: 280 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 216 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 7,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal: 93 kcal
Wartość energetyczna kJ: 388 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 4,4 g
Zawartość soli: 2,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4 g
Zawartość węglowodanów: 7,9 g