Bogata w kolorowe i świeże składniki. Kuchnia tajska jest lekka, a swój wyrazisty charakter zawdzięcza aromatycznym i pikantnym przyprawom, które nadają jej głęboki smak. Dzięki mieszance przypraw Kamis Kuchnia Tajska w łatwy i szybki sposób przygotujesz kremowe curry z ryżem, słodko-ostrą zupę tajską z mleczkiem kokosowym oraz słynne danie na bazie makaronu i warzyw, czyli pad thai.
Składniki
Przyprawy (kolendra nasiona (32%), pieprz cayenne (14%), kmin rzymski, gorczyca, ziele angielskie, imbir, czosnek, pieprz czarny, kurkuma, papryka słodka, cynamon, goździki), sól morska, liście laurowe. może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Alergeny
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 14 g
Zawartość soli: 9,9 g
Zawartość białek: 14 g
Cukry: 2,5 g
Zawartość węglowodanów: 20 g
Wartość energetyczna kJ: 1337 kJ
Wartość energetyczna kcal: 322 kcal