Pełnia smaku umami, znana z nieoczywistych połączeń i przede wszystkim prosta. Kuchnia japońska zaskoczy Cię różnorodnością aromatów i łatwością przyrządzania dań. Dzięki mieszance przypraw Kamis Kuchnia Japońska w łatwy i szybki sposób przygotujesz pikantny makaron udon, słodko-słone szaszłyki yakitori czy pełną umamicznych smaków zupę udon.
Składniki
Przyprawy (sezam (12%), chili płatki, czosnek, cebula, mak, imbir, pieprz czarny, pieprz cayenne), sól morska, skórka pomarańczowa, cukier trzcinowy, papryka czerwona, sos sojowy w proszku (5%) (maltodekstryna, sól, soja, pszenica). może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler.
Alergeny
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Soja i produkty pochodne: Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 11 g
Zawartość soli: 21,4 g
Zawartość białek: 8,8 g
Cukry: 17 g
Zawartość węglowodanów: 34 g
Wartość energetyczna kJ: 1214 kJ
Wartość energetyczna kcal: 290 kcal