Za pomocą Przyprawy kuchni chińskiej naszym potrawom nadamy wyjątkowy, orientalny chiński charakter. Chiny to państwo, gdzie zdrowy sposób odżywiania się, jest elementarną częścią składową medycyny. Gotowanie i jedzenie służą w Chinach nie tylko jako środki do zaspakajania głodu i zachowania zdrowia, pięknie nakryty stół jest nade wszystko świętem dla zmysłów – dla oczu, nosa i podniebienia.
Dzięki swojej oryginalnej recepturze, Przyprawa kuchni chińskiej umożliwia przygotowanie różnorodnych dań z warzyw, mięs i ryb na każdą okazję.
Składniki: sól, czosnek, pomidory, cukier, imbir 6%, hydrolizaty białkowe sojowe, papryka słodka, chili 3,5%, grzyby suszone (borowiki), pieprz czarny, gorczyca biała, ekstrakt drożdżowy, aromat
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Kuchnia Chińska
Zawartość netto: 25 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 30 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 200 kcal
Wartość energetyczna kcal: 200 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 842 kJ
Wartość energetyczna kJ: 842 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 9,5 g
Zawartość białek: 9,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 42 g
Zawartość soli: 42 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 30 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 33 g
Zawartość węglowodanów: 33 g