Krople z czekolady mlecznej (masa kakaowa: minimum 30%).
Składniki: cukier, mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa* z Wybrzeża Kości Słoniowej (15%), serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyna (z soi); naturalny aromat waniliowy. Może zawierać orzechy. *Miazga kakaowa z programu Transparence Cacao.
Przeznaczenie: Czekolada w kroplach to idealny dodatek do wypieków i deserów na zimno. Znakomicie sprawdzi się jako dekoracja ulubionych słodkości i pełna smaku polewa po rozpuszczeniu w temperaturze 45°C.
Typ: Dodatek dekoracyjny
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 522 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2184 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 6,9 g"
"Zawartość soli: 0,22 g"
Kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 28 g
Cukry: 59 g
Zawartość węglowodanów: 59 g