Liście kolendry doskonale ożywiają potrawy kuchni tajskiej, wietnamskiej i bałkańskiej. Nasiona mają bardziej swojski smak – używane były już w średniowieczu, nazywano je wtedy polskim pieprzem. Słodkawe i lekko pikantne doskonale aromatyzują desery, sosy warzywne, ale też wędliny i pikle. Ta miododajna roślina z „Baśni tysiąca i jednej nocy”, uważana jest za roślinę nieśmiertelności. Rzeczywiście, na wspomnienie smaku gruzińskiej pasty orzechowej z kolendrą myślę o raju… Czy wiesz, że… najprostszy sposób na zniewalająco pachnącą herbatę to wrzucenie do wrzątku kilka roztartych w dłoniach ziaren kolendry? Składniki: Kolendra nasiona
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Kolendra
Przeznaczenie: do przyprawienia potraw
Zawartość netto: 15 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie