Kardamon jest uprawiany w tropikalnej części Azji, głównie jednak w południowych Indiach i na Cejlonie. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą. Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych.
Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także jako wyborny dodatek do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
Składniki: KARDAMON
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Kardamon
Przeznaczenie: Do przyprawiania potraw.
Zawartość netto: 10 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie