Pieczenie na grillu jest sposobem przyrządzania niezwykle smacznych i aromatycznych potraw. Na ruszcie możemy piec różne gatunki mięsa, ryby i drób. W miesiącach zimowych ruszt ogrodowy można zastąpić elektrycznym lub patelnią, dzięki temu nawet dania przyrządzone w domu, staną się fascynującym wspomnieniem urlopowej kuchni.
Dodatek Przyprawy do potraw z grilla – grill klasyczny wzbogaca smak i aromat dań przyrządzanych na ruszcie lub patelni, a gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom atrakcyjny wygląd. Na bazie naszej przyprawy można przygotować pikantny olej, mieszając 1/3 szklanki oleju z 3 łyżkami mieszanki grill. Stosuje się go do smarowania mięsa przed i w trakcie pieczenia, jak również jako dodatek do mięsa mielonego.
Przyprawa dostępna jest w wygodnym, dużym opakowaniu - tubie grillowej - które ma gramaturę 80 g.
Składniki: Sól, czosnek - 8,19%, papryka słodka, kolendra - 7%, cukier, majeranek - 4,2%, gorczyca biała, owoc jałowca, pieprz czarny, goździki, rozmaryn, chili, liście laurowe.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 14 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 234 kcal
Wartość energetyczna kcal: 234 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 980 kJ
Wartość energetyczna kJ: 980 kJ
Wielkość porcji: 82 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 8,3 g
Zawartość białek: 8,3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 33,1 g
Zawartość soli: 33,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 6,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 6,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 14 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 22 g
Zawartość węglowodanów: 22 g