Przejeżdżając przez Navarrę miałem okazję skosztować dania pielgrzymów zmierzających do Santiago de Compostella. Trucha a la Navarra - smażony pstrąg, faszerowany lub owinięty dojrzewająca szynką lub boczkiem (dla zachowania soczystości) smakuje wyśmienicie, zwłaszcza po męczącej podróży. Wszędzie doprawiany był subtelnie, bo szkoda tłumić delikatny, świeży smak mięsa tej dzikiej i ruchliwej ryby.
Składniki: czosnek - 55,2%, sól, koperek - 6,7%, natka pietruszki, tymianek - 4,7%, pasternak, gorczyca biała, pieprz czarny
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Do przyprawiania potraw.
Zawartość netto: 18 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie