Do tradycyjnych potraw kuchni polskiej należą dania z mięsa mielonego. Zaliczamy do nich kotlety, pieczenie, klopsy, pierogi, gołąbki i nadziewane warzywa. Należy jednak pamiętać, że tylko dobrze doprawione mięso mielone, może być podstawą wykwintnego dania.
Proponowana przez nas mieszanka Przyprawa do mięsa mielonego wzbogaca smak i aromat potraw z mięsa mielonego oraz uatrakcyjnia ich wygląd. Charakteryzuje się przyjemnym ziołowym aromatem i delikatnym warzywnym smakiem.
Składniki: sól, czosnek, marchew, cebula - 9%, papryka słodka, kolendra, gorczyca biała, pieprz czarny - 4%, majeranek, chili, kozieradka, tymianek, ziele angielskie, natka pietruszki
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: do mięsa
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 9,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 221 kcal
Wartość energetyczna kcal: 221 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 924 kJ
Wartość energetyczna kJ: 924 kJ
Wielkość porcji: 97 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 11 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 28 g
Zawartość soli: 28 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 5,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 9,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 26 g
Zawartość węglowodanów: 26 g