Miso - tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym aromacie. Jedno z dań, które zawsze można znaleźć w każdej japońskiej kuchni. Występuje w postaci pasty. Stanowi rodzaj bulionu będącego bazą zupy lub dodawanego powszechnie do potraw. Zawiera cenne właściwości płynące z ziaren soi. Miso dodaje energii i rozgrzewa. Znakomicie smakuje czysta lub z tradycyjnymi dodatkami: algami wakame, tofu, szczypiorkiem.Praktycznie gotowa do użycia.
Składniki: pasta miso (SOJA, ryż, sól), woda, sól, alkohol etylowy, TUŃCZYK Bonito w proszku, algi Wakame 0,5%, cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy.
Sposób przygotowania: Do gotowania
Smak: Orientalny
Zawartość netto: 75 g
Wysoka zawartość białka: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 336 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 9,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Wartość energetyczna kcal: 119 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 89 kcal
Wartość energetyczna kJ: 499 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 374 kJ
Wielkość porcji: 75 g
Zawartość białek: 7,3 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 5,5 g
Zawartość soli: 13,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 9,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 3 g
Zawartość węglowodanów: 12 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 6,9 g
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Tak