Tykwa jest powszechnie używana jako składnik futomaki i innych dań sushi. Można je również znaleźć w daniach kuchni japońskiej gotowanych na wolnym ogniu Nimono i potrawach marynowanych Aemono.
Składniki: tykwa (Lagenaria siceraria (Molina) Standl.) 47,7 %, syrop kukurydziany, cukier, sos SOJOWY (woda, SOJA, PSZENICA, sól, barwnik: karmel), sól, mirin (woda, ryż kleisty, pleśń Koji (Aspergillus oryzae)), aromat, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy.
Rodzaj: Marynowane
Masa netto sztuki (po odcieku): 85 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 196 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 124 kcal
Wartość energetyczna kJ: 527 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 1,1 g"
Zawartość soli: 3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,1 g"
Cukry: 22 g
Zawartość węglowodanów: 29 g