Poznaj sos powstały w oparciu o tradycyjną chińską recepturę. Przyprawa, którą każdy powinien mieć w swojej kuchni. Sos sojowy to produkt, bez którego większość Azjatów nie wyobraża sobie jedzenia. Jest podstawowym składnikiem kuchni chińskiej oraz najbardziej znanym sosem przyprawowym. Sos sojowy ciemny stanowi ponad 80% produkcji sosu sojowego. Powstaje dzięki dodaniu karmelu do sosu jasnego i podaniu go ponownej fermentacji. Używany do wołowiny, wieprzowiny, potraw duszonych i pieczeni. Nadaje potrawom bogaty, orientalny smak, pełny aromat oraz piękny, złocisty kolor.
Składniki: SOJA 36 %, woda, sól, barwnik: E 150c, mąka PSZENNA, cukier, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Przeznaczenie: DO POTRAW
Rodzaj sosu: Sos sojowy
Smak: Sojowy
Typ: Płynny
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Zawiera tłuszcze utwardzone (trans): Nie
Zawiera aromaty: Nie
Zawiera antybiotyki: Nie
Zawiera olej palmowy: Nie