Klasyczny sos sojowy w wersji bezglutenowej, zachowuje wszystkie walory smakowe sosu sojowego a równocześnie jest odpowiedzią na potrzeby osób będących na diecie pozbawionej glutenu. Naturalnie warzony, nie zawiera substancji konserwujących ani glutaminianu sodu. Jest uniwersalna przyprawą, która podkreśla i rozwija smak potraw.
Składniki: woda, ziarna SOI 35 %, skrobia kukurydziana, sól.
Typ: Płynny
Pojemność: 150 ml
Przeznaczenie: przyprawa do dań, która podkreśla i rozwija smak potraw
Zawartość netto: 172,5 g
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 180 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wielkość porcji: 100 ml
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie