Produkuje się go przez osolenie niedużych morskich ryb: sardeli, a następnie prasowanie ich w drewnianych beczkach. Powstały sok jest właśnie sosem rybnym, który stosuje się do dipów, warzyw i poprawiania smaku potraw. Przyprawa rozpowszechniona głównie w Południowo-Wschodniej Azji. Nie posiada żadnych barwników ani substancji konserwujących.
Składniki: ekstrakt z anchois ( z RYBY) 94% (ANCHOIS 42%, sól, woda), cukier.
Typ: Płynny
Przeznaczenie: dodatek do dań
Zawartość netto: 700 ml
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 52 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wielkość porcji: 100 ml
Inne informacje
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie