Gotowa pasta z chili jest wygodna w użyciu i znacznie skraca czas przygotowania
posiłku. Świetnie sprawdza się do marynowania, czy jako dodatek do smażenia i gotowania.
Składniki: papryka chili czerwona 85 %, olej rzepakowy, woda, cukier, sól, kwasy: kwas cytrynowy, kwas octowy
Zawartość netto: 120 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 240 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal: 101 kcal
Wartość energetyczna kJ: 421 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 1,6 g
Zawartość soli: 3,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,2 g
Zawartość węglowodanów: 11,5 g
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E330 Kwas cytrynowy, E260 Kwas octowy
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Kwas
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie