Butter Chicken to kremowy, aromatyczny sos z dodatkiem soku z tamarynda, imbiru, czosnku i liści kolendry. Atutem pasty jest czysty skład, bez zbędnych dodatków. W składzie znajdziemy tylko naturalne składniki bez dodatku środków konserwujących i zagęstników.
Składniki: Butter chicken to kremowy, aromatyczny sos z dodatkiem soku z tamarynda, imbiru, czosnku i liści kolendry. atutem pasty jest czysty skład, bez zbędnych dodatków. w składzie znajdziemy tylko naturalne składniki bez dodatku środków konserwujących i zagęstników.
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Cukry: 13 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Wartość energetyczna kcal: 180 kcal
Wartość energetyczna kJ: 751 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 2,7 g
Zawartość soli: 2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 8,7 g
Zawartość węglowodanów: 20 g