Bardzo, bardzo autentyczny produkt! Papier ryżowy to taki azjatycki naleśnik. Jest niezbędnym składnikiem wielu potraw kuchni azjtyckich, szczególnie chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. Sporządzony z mąki ryżowej, wody i soli jest naturalny i pożywny. To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Jest gotowe do użycia po lekkim zwilżeniu wodą, pod której wpływem staje się elastyczne.
Składniki: mąka ryżowa 90%, woda, sól.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 341 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1449 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 0,5 g"
Zawartość soli: 1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,1 g"
"Cukry: 3,5 g"
"Zawartość węglowodanów: 84,5 g"