Lubisz makaron ryżowy? Czas na 5mm! Makaron z ryżu to nie tylko cienkie nitki. Wypróbuj szerokie wstążki. Równie łatwe w przygotowaniu. W 100% naturalne. Zawierają mąkę ryżową, wodę i sól. I nic więcej. To doskonały produkt do dań kuchni tajskiej, np. słynnego pad thai. Ale sprawdzi się równie doskonale w zupach lub jako dodatek do mięs. Polecamy!
Składniki: Mąka ryżowa 89 %, skrobia z tapioki, sól.
Rodzaj: Wstążki
Typ: Bezglutenowe
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Cukry: 0,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Wartość energetyczna kcal: 349 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1481 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 5,5 g
Zawartość soli: 0,41 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 g
Zawartość węglowodanów: 79 g