Chrupiące kiełki fasoli mung w zalewie wykorzystywane przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej, równie dobrze sprawdzą się w daniach kuchni europejskiej. To składnik, który sprawdzi się w każdej kuchni. Kiełki fasoli mung stanowią bogate źródło wielu niezbędnych substancji odżywczych i witalnych, w tym błonnika.
Składniki: kiełki fasoli mung 54,5 %, woda, sól, regulator kwasowości; kwas cytrynowy.
Rodzaj: W zalewie
Zawartość netto: 330 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 180 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 98 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 2,2 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 31 kcal
Wartość energetyczna kJ: 129 kJ
Wielkość porcji: 180 g
Zawartość białek: 2,9 g
Zawartość soli: 1,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 4 g