Sprężyste, aromatyczne i pełne smaku grzyby shiitake to doskonały dodatek do wielu potraw kuchni azjatyckich, ale również wielu kuchni europejskich. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu możesz użyć ich do zup i bulionów, dań stir-fry oraz sosów. Całe grzyby shiitake zamknięte w puszce z solanką zachowują swój smak i aromat, co sprawia, że są świetnym rozwiązaniem, gdy chcesz w szybki i łatwy sposób nadać potrawom wyjątkowego charakteru.
Składniki: grzyby Shiitake (Lentinus edodes (Berk.) Singer) 54,9 %, woda, sól.
Masa netto produktu po odcieku: 156 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 140 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 0 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 15 kcal
Wartość energetyczna kJ: 60 kJ
Wielkość porcji: 284 g
Zawartość białek: 1,6 g
Zawartość soli: 0,72 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 0 g