Składniki: Truskawki, cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Sporządzono z 70g owoców (100% polskie truskawki) na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 40g na 100 g produktu.
Rodzaj: Konfitury
Zawartość netto: 240 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 290 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 39 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 165 kcal
Wartość energetyczna kJ: 702 kJ
Wielkość porcji: 20 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,12 g
Zawartość białek: 0,6 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,01 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 100 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 100 g
Zawartość węglowodanów: 40 g