Szprot w sosie pomidorowym chilli sriracha 170g
Składniki: szprot(60%) sprattus sprattus (spr); złowione w morzu Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27, Morze Bałtyckie FAO 27IIId, narzędzie połowowe włoki petagiczne (OTM), sos pomidorowy chili sriracha (40%)- woda, koncentrat pomidorowy (16,5%), olej rzepakowy,sos sriracha (8%) (papryczka chili, syrop z trzciny cukrowej, (cukier, woda), sól, czosnek, woda, regulator kwasowośco (kwas octowy, kwas cytrynowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancja konserwująca (sorbinian potasu), cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet spirytusowy, papryka suszona, sól, chili(0,3%), ekstrakt pieprzu, substancja zagęszczająca (guma guar), ekstrakt papryki.
Technika utrwalenia: sterylizacja
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Wartość odżywcza
Cukry: 3,3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Wartość energetyczna kcal: 169 kcal
Wartość energetyczna kJ: 702 kJ
Wielkość porcji: 170 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 12 g
Zawartość węglowodanów: 3,4 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Tak