Szprot w sosie pomidorowym to produkt najwyższej jakości, który uznawany jest za jedną z najpopularniejszych konserw rybnych. Pomimo długoletniej obecności na rynku cały czas cieszy się obszernym gronem zwolenników.
Składniki: szprot 60%, sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy (10%), cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakt z przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, gożdziki, chili), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, maltodekstryna.
Zawartość netto: 170 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 2,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Wartość energetyczna kcal: 109 kcal
Wartość energetyczna kJ: 458 kJ
Wielkość porcji: 170 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 1,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,3 g
Zawartość węglowodanów: 5,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina B12: 6,12 ?g/100g
Witamina D: 13 ?g/100g