Szprot w sosie pomidorowym zaliczany jest do grona najpopularniejszych polskich konserw rybnych. Wysoka jakość oraz smak ryby w połączeniu z niezwykle aromatycznym sosem pomidorowym nieustannie zdobywa uznanie wśród nawet najwybredniejszych konsumentów.
Składniki: Szprot (60%), sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, maltodekstryna.
Zawartość netto: 300 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Wartość energetyczna kcal: 109 kcal
Wartość energetyczna kJ: 458 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 1,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,3 g
Zawartość węglowodanów: 5,6 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie