Składniki: Filety ze makreli (60%) (scomber scombrus; złowione w morzu: północno-wschodni atlantyk fao27; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (otm), okrężnice (ps))**, pikantny sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy (25%), cukier, olej rzepakowy, ekstrakt papryki, sól, papryka chili (0,6%), cebula, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt pieprzu, substancja zagęszczająca (guma guar), czosnek suszony.
Masa netto sztuki (po odcieku): 170 g
"Obszar połowu (FAO): Podobszar: Morze Barentsa (Podobszar I), Podobszar: Morze Norweskie, Spitsbergen i Wyspa Niedźwiedzia (Podobszar II), Podobszar: Morze Północne (Podobszar IV), Podobszar: Skagerrak, Kattegat, Sund, Morze Bełtów i Morze Bałtyckie (Podobszar III)"
"Rodzaj narzędzia połowego: Dwustatkowe włoki pelagiczne, Okrężnice (sieci)"
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Cukry: 5,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Wartość energetyczna kcal: 224 kcal
Wartość energetyczna kJ: 930 kJ
Wielkość porcji: 170 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0,83 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 17 g
Zawartość węglowodanów: 5,7 g