Papryka PIQUILLO to odmiana papryki z Peru. Są to malutkie pieczone papryczki, które są doskonałą przekąską. Mają słodkawy smak i intensywny aromat.
Są idealne do farszu z owoców morza, mięsa czy serów.
By zachować naturalne właściwości i kształt papryki, są one zbierane i paczkowane ręcznie.
Zanim zostaną zapakowane, piecze się je w specjalnym piecu drzewnym, dzięki czemu nie tracą swojego wyjątkowego smaku ani aromatu. Najczęściej są sprzedawane w puszkach lub słoikach
Składniki: Papryka, woda, czosnek, cukier, sól, stabilizator: chlorek wapnia i regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Typ (antipasti): Warzywa marynowane
Pojemność: 314 ml
Waga netto po odcieku: 250 g
Zawartość netto: 300 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 120 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie