Papryka PIQUILLO to odmiana papryki z Peru. Są to malutkie pieczone papryczki, które są doskonałą przekąską. Mają słodkawy smak i intensywny aromat.
Są idealne do farszu z owoców morza, mięsa czy serów.
By zachować naturalne właściwości i kształt papryki, są one zbierane i paczkowane ręcznie.
Zanim zostaną zapakowane, piecze się je w specjalnym piecu drzewnym, dzięki czemu nie tracą swojego wyjątkowego smaku ani aromatu. Najczęściej są sprzedawane w puszkach lub słoikach
Składniki: Papryka, woda, czosnek, cukier, sól, stabilizator: chlorek wapnia i regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Typ (antipasti): Warzywa marynowane
Pojemność: 314 ml
Waga netto po odcieku: 250 g
Zawartość netto: 300 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 120 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie