Oliwki zielone z papryką GOYA należą do gatunku hiszpańskich oliwek Manzanilla I kategorii pochodzących z regionu Andaluzji. Manzanilla to mięsiste oliwki o owalnym kształcie i małej pestce. Ich miąższ jest delikatny i miękki a kolor jasnozielony. Oliwki pomagają zwalczać cholesterol, są bogatym źródłem błonnika oraz wielu witamin i minerałów, przez co polecane są do codziennej diety. Już 7 oliwek dziennie zapewnia optymalną dawkę potrzebnych organizmowi składników odżywczych. Oliwki to idealna przystawka oraz doskonały dodatek do sałatek, potraw z mięs, ryb, makaronu czy ryżu, a z uwagi na ich atrakcyjny wygląd, mogą służyć jako element dekoracyjny dań i koktajli, takich jak, np. bardzo tradycyjne Martini Dry.
Składniki: zielone oliwki Manzanilla (KAT. I), pasta paprykowa 20% (papryka, substancje zagęszczające: alginian sodu, guma guar), woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
Typ (antipasti): warzywa nadziewane
Pojemność: 358 g
Waga netto po odcieku: 191 g
Zawartość netto: 340 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 63 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Tak