Oliwki zielone bez pestek GOYA należą do gatunku hiszpańskich oliwek Manzanilla I kategorii pochodzących z regionu Andaluzji. Manzanillato mięsiste oliwki o owalnym kształcie i małej pestce. Ich miąższ jest delikatny i miękki a kolor jasnozielony. Oliwki pomagają zwalczać cholesterol, są bogatym źródłem błonnika oraz wielu witamin i minerałów, przez co polecane są do codziennej diety. Już 7 oliwek dziennie zapewnia optymalną dawkę potrzebnych organizmowi składników odżywczych. Oliwki to idealna przystawka oraz doskonały dodatek do sałatek, potraw z mięs, ryb, makaronu czy ryżu.
Składniki: zielone oliwki Manzanilla (KAT. I), woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy
Typ (antipasti): Warzywa marynowane
Pojemność: 111 ml
Waga netto po odcieku: 45 g
Zawartość netto: 100 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 304 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Wartość energetyczna kcal: 158 kcal
Wartość energetyczna kJ: 646 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 1 g
Zawartość soli: 4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 17 g
Zawartość węglowodanów: 0 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Tak