OLIWA Z OLIWEK GOYA o łagodnym smaku to oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji (oczyszczeniu), a następnie wzbogacona oliwą extra virgin dla uszlachetnienia oraz nadania jej cech organoleptycznych i jasnozłocistej barwy. Oliwa o łagodnym smaku pozbawiona jest charakterystycznego, intensywnego smaku i zapachu oliwy extra virgin. Jest ona bardzo delikatna, ale warto podkreślić, że posiada taką samą ilość tłuszczy, co oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz tak samo jak inne oliwy dostarcza przeciwultelniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.Oliwa o łagodnym smaku jest idealna do smażenia, jednak spożywana na surowo zachowuje swoje właściwości, dlatego też można używać jej do wykończenia potraw, nadając im subtelny aromat.
Oliwa z oliwek to jedyny olej jadalny, który powstaje bezpośrednio ze świeżych owoców i może być spożywany na surowo.
Składniki: Oliwa z oliwek rafinowana, oliwa z oliwek extra virgin
Rodzaj produktu: Oliwa rafinowana (rafined olive oil, pure)
Pojemność: 250 ml
Zastosowanie: Do gotowania, Do sałatek, Do smażenia
Zawartość netto: 229 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 66 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal: 824 kcal
Wartość energetyczna kJ: 3387 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 0 g
Zawartość błonnika: 0 g
Zawartość soli: 0 g
"Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 68,3 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 13,7 g"
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0 g
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 91,6 g"
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 0 g