Zacierka to makaron, który wytwarzany jest tradycyjną metodą, składniki - to mąka z wysoko glutenowej pszenicy .
Składniki: Semolina-mąka makaronowa z pszenicy durum,pasteryzowana masa jajowa (10%),woda.
Typ: Jajeczny, Z semoliny (durum)
Zawartość netto: 2,5 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 140 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 3,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal: 350 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1483 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g
Zawartość węglowodanów: 71 g