Makaron ten produkowany jest z najwyższej jakości mąk z pszenicy durum z dodatkiem odpowiednio sproszkowanego naturalnego szpinaku i wody. Szpinak jest rośliną niskokaloryczną bogata w minerały, takie jak magnez, potas, wapń, żelazo, oraz kwas foliowy i witaminy a i c. . Makaron szpinakowy jest doskonałym dodatkiem do zup i potraw smażonych, zarówno mięsnych jak i warzywnych.
Składniki: Semolina z pszenicy durum( zawiera gluten pszenny) , masa jajowa pasteryzowana 8,7% ,szpinak sproszkowany 4,8 %, woda
Typ: Smakowy, Jajeczny, Z semoliny (durum)
Rodzaj: Wstążki
Zawartość netto: 400 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 54 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Wartość energetyczna kcal: 351 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1488 kJ
Wielkość porcji: 400 g
Zawartość białek: 14,2 g
Zawartość soli: 0,06 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,1 g
Zawartość węglowodanów: 66,8 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie