Migdały stanowią idealną przekąskę pomiędzy posiłkami i znakomicie nadają się jako komponent różnych dań. Sprawdzą się zarówno w deserach, jak i potrawach podawanych na słono, takich jak makarony!
Składniki: Migdały blanszowane
Dla diabetyków: Tak
Rodzaj: Migdały
Typ: Całe orzechy
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Owies i produkty owsiane: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Cukry: 5,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Wartość energetyczna kcal: 620 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2566 kJ
Wielkość porcji: 25 g
Zawartość białek: 25 g
Zawartość soli: 0,02 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 53 g
Zawartość węglowodanów: 6 g