Zastosowanie kwasku cytrynowego: idealny do zakwaszania różnego rodzaju zup oraz sałatek warzywnych, buraczków i kapusty duszonej; doskonały do przygotowywania marynat mięsnych, sosów i dressingów; dodany do owoców i warzyw, zarówno świeżych jak i mrożonych, zapobiega ich ciemnieniu; polecany do wody mineralnej, herbaty lub lemoniady.
Składniki: Kwas cytrynowy E330 do celów spożywczych
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 400 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E330 Kwas cytrynowy