Sposób przyrządzania:
Zagotować wodę i odmierzyć 1/2 litra (500 ml). Wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować). Wlać do salaterek i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upału należy wziąć nieco mniej wody i pozostawić galaretkę na kilka godzin w lodówce.
Galaretkę można udekorować śmietanką błyskawiczną Śnieżka naszej produkcji.
Uwaga! Świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają żelowanie galaretki.
Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwnik: annato
Przeznaczenie: Do dekoracji;Do rozpuszczenia;Do smaku
Zawartość netto: 75 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie