Pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Wyśmienita alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Produkt bezglutenowy, produkowany ze świeżych owoców z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach. Bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli.
Świetnie sprawdza się także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów. Można z niego również zrobić smaczny koktajl owocowy a rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
www.frupp.pl
www.celiko.com.pl
Składniki: truskawki (26%) zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy) inulina, maltodekstryna, substancja żelująca : pektyny.
Zawartość netto: 10 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Bez dodatku cukrów: Tak
Produkt bez laktozy: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Lekki: Tak
Produkt naturalny: Tak
Nie zawiera tłuszczów nasyconych: Tak
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Niska zawartość tłuszczu: Tak
Bez glutenu: Tak
Bez dodatku sodu/soli: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 336 op. zb. (DU)
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 334 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1401 kJ
Wielkość porcji: 10 g
"Zawartość białek: 2,1 g"
Zawartość błonnika: 31 g
"Zawartość soli: 0,02 g"
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g"
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0 g
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,1 g"
Cukry: 41 g
Zawartość węglowodanów: 63 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Informacja dotycząca odżywczej wartości odniesienia: Na podstawie analizy i obliczeń.