Nerkowce smażone i solone
Składniki: orzechy nerkowca (94%), olej słonecznikowy, sól (1,2%). Produkt może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy.
Rodzaj: Solone, Smażone
Smak: Orzechowy
Zawartość netto: 240 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: fosforu, cynku, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Tak
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 8 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 183 kcal
Wartość energetyczna kJ: 9 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 758 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek (ogólnie): 11 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 5,7 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość soli (ogólnie): 6 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,36 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 14 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 8,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 21 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone): 8,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 2,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone): 2,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 15 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 6,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 1,8 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 5,2 mg/100g
Fosfor: 479 mg/100g
Magnez: 249 mg/100g