Felix mieszanka studencka
Składniki: orzeszki ziemne (41%), rodzynki (32%), orzechy nerkowca (15%), orzechy laskowe (10%), olej słonecznikowy. Procentowy udział składników może się nieznacznie różnić z przyczyn technicznych. Produkt może zawierać inne orzechy.
Rodzaj: Smażone
Dodatki: Bakalie
Smak: Orzechowy, Mieszany
Zawartość netto: 240 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: fosforu, witaminy E, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Tak
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Tak
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 8 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 158 kcal
Wartość energetyczna kJ: 8 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 657 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek (ogólnie): 10 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 4,8 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,8 g
Zawartość soli (ogólnie): <1
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 9 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 8,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 16 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone): 6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone): 2,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 11 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 7 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 9,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 6,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Fosfor: 315 mg/100g
Magnez: 138 mg/100g
Witamina E: 6,2 mg/100g