Fasolka po bretońsku to smaczne i pożywne danie z białej fasoli z dodatkiem aromatycznej kiełbasy i sosu pomidorowego. Doprawione idealnie dobraną kompozycją przypraw, dzięki którym potrawa nabiera zdecydowanego, męskiego charakteru.
Składniki: woda, fasola biała gotowana 30 % (fasola biała, woda), kiełbasa wieprzowo - wołowa 8% (mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, przyprawy, izolat białka sojowego, stabilizatory: difosforany, trifosforany; skrobia ziemniaczana, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancja konserwująca: azotyn sodu); boczek wieprzowy wędzony 3,5 % (mięso wieprzowe, woda, sól, stabilizatory: difosforany, trifosforany; przyprawy, białko sojowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu), cebula, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy 2%, skrobia modyfikowana, cukier, sól, olej rzepakowy, przyprawy, hydrolizat białka sojowego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (zawierają mleko), warzywa suszone (marchew, pietruszka), ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentrat suszonej cebuli, ocet spirytusowy. Produkt może zawierać: seler, gorczycę, jaja, dwutlenek siarki i siarczyny
Sposób przygotowania: Kuchenka mikrofalowa, Do gotowania
Zawartość netto: 830 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak