Fasola czerwona w Sosie własnym 2,5kg/1,6kg

  • Cena netto: 24,68 zł / szt. 25,91 zł / szt.
  • szt.
  • Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)
  • Szybkie płatności Blik.

Minimalna wartość zamówienia to 100 zł.

Produkt możesz zwrócić w ciągu 14 dni.

Czy wiesz, że puszka fasoli czerwonej może zrobić wiele dobrego dla Twojego organizmu? Okazuje się, że to warzywo dostarcza nam co najmniej kilka witamin z grupy B. To także źródło takich minerałów jak żelazo, mangan, miedź, kwas foliowy, fosfor, wapń czy potas. Jedzona z umiarem wpływa pozytywnie na pamięć oraz działanie układu nerwowego.
Czerwona fasola w sosie własnym polecana jest również osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
Fasola czerwona w sosie – do jakich dań pasuje?
Nawet jedna puszka czerwonej fasoli nadaje potrawom koloru i smaku! Świetnie sprawdza się jako element warzywnej sałatki z ryżem lub makaronem albo tej w wersji mięsnej a’la gryos. Da się ją łatwo zblendować z innymi składnikami oraz na jej bazie stworzyć smaczną i pożywną pastę do kanapek.
Sycąca czerwona fasola w sosie to jednak przede wszystkim podstawa kuchni meksykańskiej! Chę...


Składniki
Czerwona fasola, woda, cukier, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia
Alergeny

Łubin i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie

Cukry: 1,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 80 kcal
Wartość energetyczna kJ: 335 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 5,5 g
Zawartość soli: 0,33 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,57 g
Zawartość węglowodanów: 10,5 g