Fajna babka to nasze wyjątkowe ciasto, które urzeknie Cię unikalnym smakiem jogurtu . Jest łatwa i szybka w przygotowaniu i za każdym razem wygląda niesamowicie.
Fajnie jest piec dla swoich bliskich, ot tak... prosto z serca..
Składniki: Mąka pszenna, cukier, skrobia ( pszenna, ziemniaczana), proszek jogurtowy 5% (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych); proszek do pieczenia (substancje spulchniajace: difosforany, weglany sodu); aromat, sól.
Rodzaj: W proszku
Smak: Jogurtowy
Typ: Babka
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Cukry: 23 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 390 kcal
Wartość energetyczna kcal: 390 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1635 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1635 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 6,1 g
Zawartość białek: 6,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,85 g
Zawartość soli: 0,85 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 16 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 7,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 16 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 23 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 55 g
Zawartość węglowodanów: 55 g