Konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 60% szproty bez głów (Sprattus sprattus), 40% olej aromatyzowany : olej rzepakowy, ekstrakt papryki; sól, regulator kwasowości: kwas octowy.
Zawartość netto: 170 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 204 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Wartość energetyczna kcal: 358 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1481 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 34 g
Zawartość węglowodanów: 0,5 g
Inne informacje
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Regulator kwasowości
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie