Konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 60% filety ze śledzia atlantyckiego ze skórą ,40% sos pomidorowy: woda ,20% koncentrat pomidorowy ,cukier,olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, cebula, substancje zagęszczające (guma guar,guma ksantanowa),ekstrakty przyprawy (zawierają seler)
Technika utrwalenia: sterylizacja
Zawartość netto: 170 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 153 kcal
Wartość energetyczna kJ: 639 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 1 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 10 g
"Cukry: 4,7 g"
"Zawartość węglowodanów: 4,8 g"